Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Lediga jobb

I listan hittar du alla våra lediga jobb. Skicka din ansökan eller prenumerera på jobb så får du en avisering när det finns nya lediga tjänster. Vi söker löpande efter systemutvecklare, it-tekniker och jurister.

 

Vill du arbeta på Försäkringskassan i sommar? Vi söker bland annat försäkringshandläggare och försäkringsutredare till våra kontor runt om i landet. Vi publicerar lediga tjänster löpande på denna sida.

Vi söker både dig som nyligen har avslutat en utbildning och dig som fortfarande studerar. För några tjänster (till exempel försäkringshandläggare) behöver du gymnasiekompetens, och för de flesta av våra tjänster behöver du en akademisk utbildning. Ansökningskrav och anställningstid kan skilja sig åt mellan olika tjänster. Vi har tyvärr inte möjlighet ta emot spontanansökningar och rekommenderar därför att du tittar på våra lediga jobb och söker de som du är intresserad av. Du kan även välja att prenumerera på tjänster, du får då ett mail när det publiceras en tjänst som matchar de kriterier som du valt.

Anpassa resultatet genom att använda filteringsfunktionerna.
Lista med 0 objekt
28 lediga tjänster
20 av 28

Har du frågor?

Har du tekniska problem eller andra frågor som rör din möjlighet att skicka in en ansökan är du välkommen att kontakta HR-helpdesk på telefon 0771‑52 44 40 eller mejl hr-fragor@forsakringskassan.se

För frågor som rör ett specifikt ledigt jobb ska du kontakta den HR-specialist som finns med namn och kontaktuppgifter under rubriken ”Kontaktpersoner” i jobbannonsen.

 

Om du anser att ett anställningsbeslut är felaktigt och att du själv borde ha fått anställningen, kan du överklaga beslutet skriftligen. För att få anställningen genom att överklaga måste du kunna visa att du själv är skickligare för den aktuella anställningen än den som först fick den.

I överklagandet ska följande uppgifter finnas med:

  • vilken anställning det gäller
  • diarienummer
  • varför du anser att du borde ha fått anställningen.

Ditt överklagande sänder du till:

HR-avdelningen
Bemanning och rekrytering 1
Försäkringskassan
103 51 Stockholm

Märk ditt kuvert med ”Överklagan"

Vi sänder ditt överklagande vidare till Statens Överklagandenämnd för prövning.

För att ditt ärende ska prövas måste ditt överklagande ha kommit in till Försäkringskassan innan beslutet har vunnit laga kraft, det vill säga inom tre veckor från den dag beslutet om anställning anslogs på Försäkringskassans huvudkontors anslagstavla, vid receptionen på LM Ericssons väg 30 i Hägersten. Kontakta HR Helpdesk, telefon: 0771‑52 44 40 eller mejl hr-fragor@forsakringskassan.se om du vill få anslaget för kännedom.