Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Examensarbete och praktik

Du som studerar kan ansöka om att göra examensarbete eller praktik hos oss.

Examensarbete inom IT

Vi söker en till två studenter inom mjukvaruutvecklingsprogrammen som vill göra sitt examensarbete på Försäkringskassan.

Uppdraget omfattar 30 högskolepoäng med genomförande under våren 2024. Du behöver ha ett svenskt medborgarskap för att vara aktuell för uppdraget. Du behöver också gå igenom en säkerhetsprövning innan du kan göra examensarbete hos oss.

Läs mer om uppdraget och hur du anmäler intresse

Praktik i samband med studier inom IT

Du som studerar IT på en yrkeshögskola kan söka praktikplats för lärande i arbete (LIA) vid vår IT-avdelning. Vi har kontor i Luleå, Kalix, Sundsvall, Söderhamn, Stockholm, Karlskrona och Trelleborg.

Du ansöker i ett mejl till lia@forsakringskassan.se

  • bifoga ditt CV
  • skriv vilket kontor du vill praktisera på
  • skriv när du har din praktikperiod.

Vi behöver din ansökan minst tre månader innan praktikperioden startar. Detta då du behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan du får praktisera eller arbeta hos oss.

Examensarbete

Du som studerar på högskola eller universitet kan ansöka om att få göra ditt examensarbete hos oss. För att ansöka är du välkommen att kontakta något av våra kontor med en beskrivning av ditt tänkta examensarbete. Försäkringskassans nationella växel når du på 0771-524 524.

Praktik

Vill du göra din praktik hos oss? Då är du välkommen att kontakta det kontor du vill praktisera på med en beskrivning av din utbildning och varför du vill göra praktik hos oss. Försäkringskassans nationella växel når du på 0771‑524 524.

Senast uppdaterad