Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Jobba på Försäkringskassan

Hos oss får du cirka 14 000 kollegor över hela Sverige. De flesta av oss arbetar som handläggare, utredare eller chefer. Men vi är också många som har olika roller inom till exempel it, juridik, ekonomi, HR, kommunikation, säkerhet, verksamhetsutveckling och analys.

Våra yrkesroller

Förmåner

Vi vill att du ska trivas och må bra hos oss, och ett jobb på Försäkringskassan kommer med många förmåner för dig som anställd. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme varje vecka på betald arbetstid. Du får gott om semesterdagar, där det exakta antalet baseras på din ålder. Vi erbjuder också dig som går på föräldraledighet föräldralön, som är tio procent av en heltidslön.

Som anställd i staten omfattas du av det statliga tjänstepensionsavtalet PA 16, och har rätt till tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen. På Försäkringskassan har du också möjlighet att få flyttersättning samt viss ersättning för sjukvård och läkemedel.

Distansarbete

Som anställd hos oss vill vi att du ska ha förutsättningar för att skapa en bra balans mellan arbete och fritid. Därför har du möjlighet att arbeta en viss del av din arbetstid på distans, om verksamheten tillåter och i samråd med din chef.

Den statliga värdegrunden

Att vara anställd i staten är ett stort ansvar. Den statliga värdegrunden vilar på Sveriges grundlagar och har sex grundprinciper som ska prägla all vår verksamhet på Försäkringskassan:

  • demokrati
  • legalitet
  • effektivitet och service
  • fri åsiktsbildning
  • objektivitet
  • respekt för lika värde, frihet och värdighet.

Vi har också en etisk kod som beskriver hur vi som anställda förväntas uppträda i kontakterna med medborgare, med varandra och med vår omvärld i övrigt. Den etiska koden utgår från den statliga värdegrunden.

Vårt hållbarhetsarbete

Som myndighet och arbetsgivare har vi ett ansvar att främja en hållbar utveckling utifrån tre dimensioner: miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

Vårt hållbarhetsarbete

Senast uppdaterad