Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Jobba med it hos oss

Är du beredd att ta Sveriges viktigaste it-jobb? Vi har en av Sveriges största it-avdelningar. Här får du jobba i en innovativ miljö där det aldrig blir tråkigt. Med den senaste tekniken förenklar vi för medborgarna. Vi utvecklar och erbjuder även it‑tjänster till flera myndigheter. 

IT-utvecklarna bakom utbetalningen av elstödet

1 minut

UX-designer Jesper och systemutvecklare Tomas har spelat en viktig roll för att Försäkringskassan kan betala ut elstödet. Deras team i Karlskrona har skapat en e-tjänst där elnätsbolagen matat in uppgifter om sina kunder till Försäkringskassan. ”Vi fick fria händer att skapa e-tjänsten men behövde inte börja från scratch", säger Jesper.

Sök ledigt it-jobb

Anpassa resultatet genom att använda filteringsfunktionerna.
Lista med 0 objekt
6 lediga tjänster

Hela Sveriges it-avdelning

Försäkringskassan har en av Sveriges största it-avdelningar och vi har idag över tolvhundra medarbetare. Kraven på drift och utveckling är höga. Verksamheten är samhällskritisk och varje dag hanterar vi utbetalningar på 1,3 miljarder kronor i form av bland annat föräldrapenning, sjukpenning och pensioner. Vi utvecklar och hanterar också driften av it-system åt flera andra myndigheter.

Här tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för socialförsäkringen.

Vi finns i:

  • Sundsvall
  • Kalix
  • Luleå
  • Söderhamn
  • Stockholm
  • Göteborg
  • Karlskrona
  • Trelleborg.

Kompetensutveckling och förmåner

Som medarbetare på Försäkringskassan har du en trygg anställning, tid för friskvård, möjlighet att arbeta på distans och flera andra förmåner. Medarbetare på it-avdelningen har 80 timmar per år avsatta för kompetensutveckling. Vi uppmuntrar aktivt att alla tar ansvar för och använder tiden för kompetensutveckling.

Senast uppdaterad