Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Vi söker Sveriges viktigaste it-traineer!

Vill du bli it-trainee? Ansök då till vårt it-traineeprogram som tar in nya traineer varje vår och höst. Du hittar också information om vad det innebär att vara it-trainee på Försäkringskassans stora it‑avdelning.

Möt Farhan it-trainee på Försäkringskassan

1 minut

”Det som förvånade mig i början är att Försäkringskassan är så stort och har så mycket teknik. Är man intresserad av it finns det alltid ett jobb här som passar." Det säger Farhan som jobbar som it-trainee på Försäkringskassan.

Ansökningsperioder

  • Vi tar emot cirka 20 nya it traineer vid varje programstart.
  • Ansökan öppnar i mars för programstart i september.
  • Ansökan öppnar i september för programstart i februari.

Så här är det att vara it‑trainee

Om it-traineeprogrammet

1 minut

Gemensam introduktion

Programmet pågår i sex månader. Vi inleder med en introduktionsmånad i Sundsvall, oavsett vilken ort du kommer arbeta på.

Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Du får möjlighet till kompetens‑ och karriärutveckling. Du träffar kollegor från hela myndigheten och får insyn i olika delar av vår verksamhet. Det ger dig förståelse för Försäkringskassan i stort, men fokus ligger på IT‑avdelningens uppdrag.

Du lär dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, kulturen vi eftersträvar och inte minst om utveckling och drift av Försäkringskassans IT‑tjänster. Kontaktnätet växer och du får teoretisk och praktisk kunskap om it‑tjänsteutveckling och en bred bas att stå på i ditt fortsatta arbete på Försäkringskassan.

Vi betalar resor och boende för dig som har din traineeplats på en annan ort än Sundsvall.

Praktisk erfarenhet i team

Efter introduktionsmånaden börjar du på din tilltänkta enhet och fortsätter att utvecklas tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i enhetens uppdrag och arbetsuppgifter samtidigt som du lär känna kollegorna i teamet. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet.

Kortare praktikperioder

Under traineetiden kan det bli aktuellt med praktik på andra områden eller team som du ska arbeta tillsammans med. Det ger dig även möjlighet att bygga och utvidga ditt kontaktnät. Kundbehov, handläggning, utveckling, drift, relationen med externa parter – hos oss sitter alla delar ihop och ju mer vi förstår av helheten desto bättre resultat kan vi åstadkomma tillsammans.

Utveckling och gemenskap

Traineegruppen träffas löpande under programmets gång för kortare föreläsningar, kurser och studiebesök runt om i organisationen. Gemenskapen blir stark och ni lär och utvecklas tillsammans.

Vi jobbar med hälsa, träning och samarbetsfrågor för att utvecklas som grupp och må bra tillsammans.

Efter traineeprogrammet

Du är provanställd under traineeprogrammet. Mot slutet av programmet stämmer vi av förutsättningar och intresse för fortsatt anställning. Hos oss finns många möjligheter. Du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra till vår verksamhet.

Frågor om traineeprogrammet

Har du frågor om it‑traineeprogrammet kan du kontakta oss på traineeprogram@forsakringskassan.se

Vårt it‑traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

Relaterade länkar

Senast uppdaterad