Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Underlag till årsredovisning för ställföreträdare

Om du är ställföreträdare för en person som får ersättning från Försäkringskassan behöver du underlag från oss när du ska göra din årsredovisning till Överförmyndarnämnden. Underlaget beställer du via Mina sidor under perioden januari till mars.

Vi kan bara hantera frågor som gäller om din huvudman har ersättning från Försäkringskassan. Kontakta därför Pensionsmyndigheten för underlag om utbetald ålderspension eller bostadstillägg för ålderspensionärer.

För att beställa underlag från oss, logga in på Mina Sidor som ställföreträdare och klicka på "Beställ underlag till årsredovisning".

Därefter fyller du i personnumret för din huvudman och klickar på signera. Du får då en sammanställning av samtliga utbetalningar som vi gjort till din huvudman för föregående år och vilken skatt vi dragit. Sammanställningen skickar vi till den postadress vi har registrerad för dig som ställföreträdare och underlaget kommer till dig inom en vecka. Du kan beställa underlag för en eller flera huvudmän samtidigt.

Tjänsten är tillgänglig från 8 januari till 31 mars. Övrig tid, eller om du inte har möjlighet att logga in, är du välkommen att ringa oss på 0771‑524 524. Fråga efter ”summerade verkställda betalningar” och ange personnumret för din huvudman.

Så här loggar du in som ställföreträdare

För att använda våra digitala tjänster går du till Logga in här på webbplatsen. På inloggningssidan väljer du att logga in som ställföreträdare (du ändrar i rullistan). Du loggar in med ditt personnummer och identifierar dig med ditt bank-id. Vi behöver ha en kopia av ditt förordnande registrerat hos oss för att du ska få tillgång till tjänsten. Om förordnandet finns registrerat sedan tidigare behöver du inte skicka in ett nytt.

Senast uppdaterad