Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Bli IT-trainee på Försäkringskassan

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Är du kreativ och gillar att tänka nytt? Vill du jobba med IT-lösningar i framkant i ett av Sveriges största trygghetssystem? Då är vårt IT-traineeprogram något för dig!

IT-traineer på Försäkringskassan

25 sekunder

I filmen får du träffa Christian Dahlgren och Magdalena Lövgren som går på Försäkringskassans IT-traineeprogram.

Antagning vår och höst

Vårt populära IT-traineeprogram startar två gånger per år, 1 februari och 1 september. Varje program pågår i 6 månader och vi tar in 10-15 traineer per gång.

Som IT-trainee hos oss börjar du med en introduktionsmånad, som ger dig en bred förståelse för vårt viktiga uppdrag. Du får bekanta dig med Försäkringskassan i allmänhet och med IT-avdelningen i synnerhet och vi gör studiebesök på flera ställen inom myndigheten. Du lär dig om vårt system och våra plattformar, om vårt arbetssätt, vår kultur och om utveckling och drift av Försäkringskassans IT-tjänster.

Vi arbetar med lean, introducerar agilt arbetssätt och jobbar även med samarbetsfrågor, problemlösning och konflikthantering. Du får ett stort kontaktnät, teoretisk och praktisk kunskap kring IT-tjänsteutveckling och en bred bas att stå på för ditt fortsatta arbete i vår organisation.

Praktikplats på avdelningen

Efter introduktionsmånaden ger du dig ut på praktik i två månader, på minst två olika ställen inom IT-avdelningen. Vi väljer praktikplatser utifrån din tilltänkta placering i organisationen, så att praktiken blir så givande som möjligt. Självklart får du stöd och handledning för att komma in i varje uppdrag.

Parallellt med praktiken jobbar du med en projektuppgift tillsammans med några av de andra traineerna, ett sätt för dig att lära dig mer om vårt arbetssätt, våra verktyg och våra miljöer och ett sätt för oss att få din hjälp att uppfylla behov inom organisationen.

Efter praktikperioden fortsätter du med projektuppgiften på deltid samtidigt som du påbörjar upplärning med ditt kommande uppdrag på din tilltänkta placering.

Utveckling och gemenskap

Under programmets gång sammanstrålar traineegruppen kontinuerligt för avstämning, kortare föreläsningar, kurser och studiebesök runt om i organisationen.

IT-traineeprogrammet är lokaliserat till Sundsvall men vi söker ofta traineer till våra kontor i Kalix, Luleå, Söderhamn och Karlskrona. Alla traineer samlas dock i Sundsvall under programmets första tre månader och då bekostar vi boende i Sundsvall under veckorna och resor för dig som fått en traineetjänst på annan ort.

Gemenskapen blir stor i traineegänget och ni lär och utvecklas tillsammans. När programmet avslutas så hoppas vi på ömsesidigt intresse för fortsatt anställning. Hos oss är möjligheterna enorma, du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra. Vårt IT-traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

På gång under året

Under 2018 finns vi på plats på flera mässor och arbetsmarknadsdagar i landet.

24 januari: LARV, Luleå Tekniska Universitet 
30 januari: UNIADEN, Umeå Universitet
13 februari: LARM, Linköpings Universitet
1 mars: AMÅR, Linnéuniversitetet 
7 mars: BAM, Blekinge Tekniska Högskola
3 september, Välkomstdag för nya IT-studenter, Mittuniversitetet Sundsvall
8 november, Utnarm Career Fair, Uppsala universitet