Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

 

Beräkna underhålls­bidrag

Ikon KalkylatorBeräkningsverktyg    Ikon Klocka Tar ca 15 min

För vem?

Verktyget är till för föräldrar som tillsammans vill räkna ut ett rättvist underhåll för gemensamma barn som bor mest hos den ena föräldern.

Ni kan inte använda verktyget om barnet eller barnen bor ungefär lika mycket hos er båda (växelvist boende), eller om ni har flera gemensamma barn och de inte bor tillsammans hos en av er. Ni kan istället boka ett webbmöte för att få information av en handläggare.

Hur funkar det?

Fyll barnets kostnader och dina egna inkomster och utgifter. Spara uppgifterna och skicka länken till beräkningen till den andra föräldern så att hen kan fylla i sina inkomster och utgifter. Du kan såklart också göra beräkningen på egen hand, men tänk på att du behöver veta vilka inkomster och utgifter den andra föräldern har för att få rätt belopp uträknat.

Vad får ni?

När ni båda fyllt i era uppgifter får ni ett förslag på ett rättvist underhållsbidrag och en avtalsmall som ni kan använda för att göra en giltig överenskommelse om underhållsbidrag.

Hjälp oss att göra den här e-tjänsten bättre. Svara på frågorna i enkäten och skriv vad du tyckte om tjänsten.

Till frågorna