Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

E‑samverkans­programmet, eSam

eSamverkansprogrammet är ett samarbete mellan ett antal myndigheter och Sveriges kommuner och regioner (SKR) för fortsatt digital samverkan.

Samarbetet inleddes den 1 juli 2015 och tog vid efter att e‑delegationens uppdrag hade upphört. Programmet styrs av en styrgrupp som består av medlemmarnas generaldirektörer. Programmets kansli ligger hos Pensionsmyndigheten. Försäkringskassan är medgrundare och medlem i programmet.

Programmet är ett forum för att kunna träffa överenskommelser och koordinera åtaganden. Uppdragen rör primärt e‑förvaltningsområdet med syfte att påskynda utvecklingen mot en digitalt mer samverkande förvaltning, men även andra frågor än de digitala kan vara av intresse för samverkan. Programmet ska fungera som en samarbetsform för deltagande myndigheter och för SKR i deras utvecklingsarbete och även som ett direkt stöd inom digital samverkan och i rättsliga frågor.

Vad är eSamverkansprogrammet (eSam)?

eSam driver på och är motor för digital samverkan.

eSam (esamverka.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför eSam?

Försäkringskassan ser stor nytta med att samarbeta över organisationsgränserna och vi tror att resultatet blir bättre då.

Hur fungerar eSam?

eSam skapar mötesplatser, sprider kunskap och skapar möjligheter för digital samverkan.

Vägledningar (esamverka.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad