Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Om elektronisk filöverföring

En del av den information du som arbetsgivare ska lämna till Försäkringskassan kan skickas elektroniskt via fil. Du kan använda filöverföring för att anmäla sjukfrånvaro.

Överföringarna är snabba och enkla, och det finns flera olika alternativ beroende på behov. Gemensamt för alla alternativ är att de förenklar informationsutbytet med Försäkringskassan.

Välj på vilket sätt du vill skicka filen

Du kan skicka filer elektroniskt på flera sätt:

  • I e-tjänster för arbetsgivare.
  • Via SHS-nod, egen eller via infratjänstleverantör.
  • Via SHS-satellit.
  • Via cURL.

 

Ett enkelt sätt att komma igång med elektronisk informationsöverföring till eller från Försäkringskassan är att logga in och skicka filer.

Den enda tekniklösning som behövs är en dator med internetanslutning och en webbläsare som stöds av Försäkringskassan. Vi ser sedan till att informationen skickas och levereras med säker överföring.

 

SHS-nod innebär en komplett SHS-installation medan en SHS-satellit innebär att du kan utnyttja många av fördelarna med säker SHS-överföring utan att behöva investera i en egen nod. I stället fungerar SHS-satelliten som ett slags filöverföringsprogram.

 

cURL är en programvara för automatiserad filöverföring. I nuläget kan denna teknik endast användas för att skicka filer till Försäkringskassan, men längre fram ska du också kunna hämta filer.

Skicka och hämta filer med automatik till och från Försäkringskassan

Behöver du hjälp?

Ring kundcenter på 0771-17 90 00 för support vid inloggning.

Fördjupad information

Information om elektroniskt informationsutbyte mellan arbetsgivare och Försäkringskassan.

Certifikathantering Försäkringskassan

För att använda Försäkringskassans externt frontade tjänster via internet krävs ett giltigt certifikat.

Senast uppdaterad