Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Kom igång med e-tjänsterna för arbetsgivare

Med Försäkringskassans e-tjänster kan du snabbt anmäla olika uppgifter och utföra ärenden. Du får bättre överblick, slipper fylla i uppgifter flera gånger och slipper pappersblanketter.

Så här ansluter du dig till e-tjänsterna

1. Ladda ner och fyll i blanketten för anslutning

Du som arbetsgivare behöver fylla i en blankett för att vi ska kunna ansluta ditt företag. På blanketten får du bland annat fylla i vem som ska vara behörighetsadminstratör. Det kan vara du själv eller en medarbetare. När företaget är anslutet kan behörighetsadministratören ge fler medarbetare på företaget behörighet till e-tjänsterna.

2. Skicka in blanketten

Du, eller en annan behörig representant på företaget, undertecknar blanketten och skickar den till Försäkringskassan, Box 93, 662 22 Åmål. Vi kan tyvärr inte ta emot blanketten på mejl. Genom att underteckna och skicka in blanketten har du också accepterat villkoren för att använda e-tjänsterna.

3. Behörighetsadministratören får en bekräftelse på e-post

När vi på Försäkringskassan har lagt till den första behörighetsadministratören, skickar vi ett e-postmeddelande till hen som då kan sätta igång att använda tjänsten. Det tar ungefär en till två arbetsdagar från att vi har fått blanketten.

4. Behörighetsadministratören kan logga in

Behörighetsadministratören loggar in med sin personliga e-legitimation.

5. Behörighetsadministratören kan registrera fler användare

Behörighetsadministratören kan ge fler medarbetare på företaget behörighet till e-tjänsterna.

Vanliga frågor

Ja, den som är behörighetsadministratör på företaget kan registrera fler användare. En person kan ha flera behörigheter. Följande behörigheter finns:

  • Administrera användare (behörighetsadministratören).
  • Lämna anmälan (sjukfrånvaro).
  • Lämna svar (inkomstförfrågan och frånvaroförfrågan).

Ja. Du kan använda filöverföring för att anmäla sjukfrånvaro.

Om elektronisk filöverföring