Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Kom igång med e-tjänsterna för arbetsgivare

Med Försäkringskassans e-tjänster kan du snabbt anmäla olika uppgifter och utföra ärenden. Du får bättre överblick och slipper pappersblanketter.

Så här ansluter du dig till e-tjänsterna

1. Logga in och anslut ditt företag

Du som är arbetsgivare behöver ansluta ditt företag till e-tjänsterna för arbetsgivare. Det gör du genom att logga in med ditt personliga bank-id. Du får bland annat fylla i vem som ska vara behörighetsadminstratör på företaget. Det kan vara du själv eller en medarbetare. När företaget är anslutet kan behörighetsadministratören ge fler medarbetare på företaget behörighet till e-tjänsterna.

När du signerar din ansökan accepterar du också villkoren för att använda e-tjänsterna.

Allmänna villkor för att använda Försäkringskassans e-tjänster för arbetsgivare

Ansök på blankett.

5063 Underlag för att använda Försäkringskassans e-tjänster för arbetsgivare

Du, eller en annan behörig representant på företaget, undertecknar blanketten och skickar den till Försäkringskassan, Box 93, 662 22 Åmål. Vi kan tyvärr inte ta emot blanketten på mejl.

 

2. Behörighetsadministratören får en bekräftelse på e-post

När vi på Försäkringskassan har lagt till den första behörighetsadministratören, skickar vi ett e-postmeddelande till hen som då kan sätta igång att använda tjänsten. Om du har ansökt på blankett tar det ungefär en till två arbetsdagar från att vi har fått blanketten.

3. Behörighetsadministratören kan logga in

Behörighetsadministratören loggar in med sin personliga e-legitimation.

4. Behörighetsadministratören kan registrera fler användare

Behörighetsadministratören kan ge fler medarbetare på företaget behörighet till e-tjänsterna.