Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Kom ihåg att ändra dina uppgifter


Vi vet att är det mycket att hålla reda på före och efter att du gör en ansökan till oss – oavsett om du vabbar, får föräldrapenning eller bostadsbidrag. Därför lyfter vi fram vad du behöver tänka på i vår webb, i brev och i meddelanden. Alla uppgifter i din ansökan måste stämma, även under tiden som du får pengarna, för att du ska få det du har rätt till.

Stanna upp och gå igenom alla uppgifter innan du signerar din ansökan, speciellt om det var länge sedan du hade ett ärende hos oss. Om uppgifterna inte längre stämmer behöver du meddela oss. Det gäller om du till exempel har fått ny lön, nya intyg, flyttat, gått upp i arbetstid eller ska resa bort.

Ändringar gör du enklast på Mina sidor eller med en blankett, beroende på vilken ersättning du får. Ta reda vad som gäller för den ersättning som du får.

Ersättningar A–Ö

Kontonummer, adress och telefonnummer kan du uppdatera när som helst i ”Min Profil” på Mina sidor eller i Försäkringskassans app. Här kan du även prenumerera på aviseringar, så att du får veta när något händer i ditt ärende.

Här finns tips på vad du kan ha extrakoll på, både före och efter din ansökan:

Vab – checklista

Föräldrapenning – checklista

Även på engelska:

Care of sick child (vab) – Checklist

Parental benefit – Checklist

På fk.se/etjanster hittar du alla våra verktyg och guider:

E-tjänster, blanketter och beräkningsverktyg

När vi fattar beslut i ditt ärende skickar vi ett brev med mer information. Om du har en digital brevlåda får du brevet samma dag – i mobilen, datorn eller läsplattan.

Skaffa en digital brevlåda

Ställ gärna frågor om våra ersättningar på ett servicekontor eller i sociala medier. Du kan också få personligt stöd av en handläggare på flera språk — via telefon, chatt eller i ett bokat möte. Om du blir osäker när du fyller i din ansökan eller ska ändra dina uppgifter så är du alltid välkommen att kontakta oss. Då hjälper vi dig så att det blir rätt.

Kom ihåg att granska dina uppgifter för att det ska bli rätt

20 sekunder

Små fel kan få stora konsekvenser. Granska alltid dina uppgifter när du ansöker om ersättning från Försäkringskassan.

Granska alltid dina uppgifter och uppdatera dem med jämna mellanrum

21 sekunder

Granska alltid dina uppgifter när du ansöker om ersättning från Försäkringskassan.