Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Nyheter EIOA

Den här informationen riktar sig till dig som är systemleverantör för system för att lämna uppgift om en assistent. Här publiceras löpande allmänna nyheter och driftinformation, såväl akut som planerad, för tjänsten EIOA (elektronisk information om assistenten).

Från och med 2020-09-21 finns testmiljön för att skicka in information om assistenten tillgänglig. Du kan läsa om anslutningsprocessen under rubriken Anslutning.

Planen är att produktionsmiljön ska finna tillgänglig från och med 2020-11-16.


Anställningsdatum

2020-09-10

Av de tekniska filerna framgår vilka uppgifter som ska skickas in elektroniskt. Observera att anställningsdatum avser det datum då assistenten enligt sitt anställningsavtal började arbeta hos anordnaren, inte det datum då assistenten började arbeta hos den enskilda brukaren.


En påminnelse om att text och loggor inte får läggas in i blanketterna

2020-09-10

Blanketter som byggs in i era system och som kan skrivas ut och skickas in till vår inläsningscentral, får inte innehålla tillagd text, loggor eller liknande. Inte heller får kantlinjer förskjutas eller på annat sätt avvika från originalblanketten. Alla kryssrutor, ifyllningsfält, moduler och kantlinjer måste vara i exakt position för att Försäkringskassan ska kunna tolka blanketten. Ett exempel är blanketten Anmälan från arbetsgivare – uppgifter om en personlig assistent (FK3066).

Blanketter som skrivs ut ska signeras för hand och skickas till vår inläsningscentral. Förtryckt namn i blanketten leder till att vi behöver komplettering av underskrift och det i sin tur leder till att utbetalningen försenas.

Blanketter som har signerats digitalt med bank-id ska skickas in elektroniskt.


Kontakt

Om du som systemleverantör har tekniska frågor om tjänsten eller upplever att tjänsten inte fungerar som den är tänkt.

Mejla dina frågor:

Öppettiderna:

Måndag–fredag: 8–16  
Lördag–söndag: stängt
Helgdag: stängt

Om du är anordnare och har frågor om tjänsten ska du vända dig till din systemleverantör.

Relaterade länkar

Bra att veta om EIOA