Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen

Om du riskerar att inte längre får sjukpenning och inte kan gå tillbaka till din anställning, kommer vi att erbjuda dig ett omställningsmöte med Arbetsförmedlingen.

På mötet träffar du handläggare från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Syftet är att du ska få en bra övergång från sjukförsäkring till arbetsliv. På mötet får du information om vilken service och vilka tjänster som Arbetsförmedlingen kan ge dig. Du kan också få hjälp med att skriva in dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen.

Från sjukförsäkring till arbetsliv

1 minut

Om du riskerar att inte längre få ersättning från sjukförsäkringen eller få avslag på ansökan om sjuk- eller aktivitetsersättning kan du bli erbjuden ett möte med Arbetsförmedlingen.

Söka jobb när du har eller har haft ersättning från sjukförsäkringen (arbetsformedlingen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Viktigt att veta för dig som tackar nej till möte

Du behöver snarast skriva in dig på Arbetsförmedlingen (senast 25 dagar efter din sista dag med sjukpenning). För att skydda din sjukpenninggrundande inkomst (SGI), ska du vara aktivt arbetssökande och beredd att ta ett jobb som motsvarar den tid du tidigare jobbat. Din SGI ligger till grund för vilken ersättning du kan få från socialförsäkringen i framtiden, exempelvis föräldrapenning, vab eller sjukpenning.

SGI-guiden

Senast uppdaterad