Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen

Du som riskerar att inte längre få sjukpenning och inte kan gå tillbaka till din anställning, kommer Försäkringskassan att erbjuda dig ett omställningsmöte med Arbetsförmedlingen.

Vad är ett omställningsmöte?

På ett omställningsmöte träffar du handläggare från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Syftet är att du ska få en bra övergång från att vara sjukskriven till att börja jobba.

På mötet får du information om vad Arbetsförmedlingen kan göra för dig. Du kan till exempel få hjälp med att skriva in dig som arbetssökande. De flesta omställningsmöten är webbmöten.

Från sjukförsäkring till arbetsliv

1 minut

Om du riskerar att inte längre få ersättning från sjukförsäkringen eller få avslag på ansökan om sjuk- eller aktivitetsersättning kan du bli erbjuden ett möte med Arbetsförmedlingen.

Söka jobb när du har eller har haft ersättning från sjukförsäkringen (arbetsformedlingen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skydda din sjukpenninggrundande inkomst (SGI)

För att skydda din SGI, ska du vara aktivt arbetssökande och beredd att ta ett jobb som motsvarar den tid du tidigare jobbat. Därför behöver du skriva in dig på Arbetsförmedlingen så fort som möjligt, men senast 25 dagar efter din sista dag med sjukpenning.

Din SGI ligger till grund för vilken ersättning du kan få från Försäkringskassan i framtiden, till exempel föräldrapenning, vab eller sjukpenning.

SGI-guiden

Senast uppdaterad