Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Presstjänst

Är du journalist och har frågor som rör Försäkringskassan kan du kontakta vår presstjänst.

Kontakt för journalister

Ring vår pressjour, 010‑116 98 88 eller mejla till press@forsakringskassan.se

Under sommaren är presstjänsten bemannad på vardagar 8:00 – 16:00.

Anders Sims, presschef
Telefon: 070‑143 87 12
Mejl: anders.sims@forsakringskassan.se

 

Försäkringskassan kan ge kommentarer till media om enskilda ärenden, om du som är journalist har fått ett skriftligt samtycke från den försäkrade. För att få ett samtycke ska den försäkrade och journalisten fylla i en tidsbegränsad samtyckesblankett.

Blankett för samtycke Word, 49 kB, öppnas i nytt fönster.

När blanketten inkommit till Försäkringskassans presstjänst säkerställer vi samtycket med den person det gäller. Försäkringskassan kommenterar inte ärenden som är under utredning. Det betyder att vi inte ger kommentar om enskilda ärenden innan en ansökan inkommit, innan ett beslut fattats eller om ärendet ska omprövas.

Vi kan ge dig som är journalist en kommentar i skrift eller i en bandad intervju, beroende på våra talespersoners tillgänglighet.

 

Försäkringskassan är en av 28 statistikansvariga svenska myndigheter. Försäkringskassan är utsedd av regeringen att förvalta och utveckla officiell statistik för socialförsäkringen. Som journalist finner du relevant statistik, rapporter och publiceringsplan under statistik och analys.

Statistik och analys

Om du inte hittar den statistik du söker, kan du ta kontakt med Försäkringskassans statistikenhet.

Mejl: statistikenheten@forsakringskassan.se

 

Begäran om utlämning av offentlig handling hanteras av Försäkringskassans diarium. Skicka din begäran till huvudkontoret.

Mejl: huvudkontoret@forsakringskassan.se

Senast uppdaterad