Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Försäkringskassans app

Här kan du läsa om Försäkringskassans nya app.

Försäkringskassan har en ny app

Försäkringskassan har lanserat en ny app. Den heter Försäkringskassan och ersätter den tidigare appen Mina sidor.

Illustration försäkringskassans app

Om du har vår gamla app kommer den antingen att uppdateras automatiskt eller så behöver du uppdatera den manuellt. Du får information om detta i din mobil.

Om du inte har vår gamla app behöver du ladda ner den nya.

Google Play (play.google.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

App Store (apps.apple.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I appen Försäkringskassan kan du ansöka om vab, visa upp förmånsintyg digitalt och se dina kontaktuppgifter. Vi utvecklar appen hela tiden och nya tjänster kommer.

Tillgänglighetsredogörelse – appar

Frågor och svar

 • Vår gamla app uppfyllde inte de tillgänglighetskrav som ställs på appar från och med 23 juni 2021.

 • I den gamla appen fanns bara länkar till Mina sidor. Användare var då tvungna att gå ur appen och logga in på Mina sidor via sin webbläsare.

  Vi utvecklar hela tiden vår nya app. Mer innehåll kommer att vara tillgängligt i appen utan att du som användare behöver lämna den för att nå det.

  {"url":"/privatperson/logga-in-pa-mina-sidor#?goto=%2Fwps%2Fmyportal%2Fprivatpers%2Fminasidor","login":true,"text":"Mina sidor"}
 • Vi prioriterade att lansera appen i en tillgänglighetsanpassad version. Vi utvecklar hela tiden vår nya app. Mer innehåll kommer att vara tillgänglig i appen utan att du som användare behöver lämna den för att nå det.

  Om du vill nå vab‑kalendern kan du logga in på Mina sidor. Kalendern finns tillgänglig på översiktssidan av Mina sidor. Du ser den direkt när du loggar in.

  {"url":"/privatperson/logga-in-pa-mina-sidor#?goto=%2Fwps%2Fmyportal%2Fprivatpers%2Fminasidor","login":true,"text":"Mina sidor"}
 • Den gamla appen innehöll länkar till tjänster i Mina sidor. Användaren var tvungen att lämna appen och logga in på Mina sidor via sin webbläsare. Vi utvecklar hela tiden vår nya app och mer innehåll kommer då att vara tillgängligt inne i appen.

Senast uppdaterad