Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Underlag till årsredovisning för god man och förvaltare


Om du är ställföreträdare för en person som får ersättning från Försäkringskassan kan du behöva underlag från oss när du ska göra din årsredovisning till Överförmyndarnämnden.

När du ska redovisa till Överförmyndarnämnden beställer du underlag från oss via Mina sidor. Du får då en sammanställning av samtliga utbetalningar som vi gjort till din huvudman för föregående år och vilken skatt vi dragit. Sammanställningen skickar vi till den postadress vi har registrerad för dig som ställföreträdare och underlaget kommer till dig inom en vecka. Du kan beställa underlag för en eller flera huvudmän samtidigt.

För att använda våra digitala tjänster loggar du in på Mina sidor. På inloggningssidan väljer du att logga in som ställföreträdare. Du loggar in med ditt personnummer och identifierar dig med ditt bank-id. Vi behöver ha en kopia av ditt förordnande registrerat hos oss sedan tidigare för att du ska få tillgång till tjänsten.

Om du inte har möjlighet att logga in är du välkommen att ringa oss på 0771-524 524. Fråga efter ”summerade verkställda betalningar” och ange personnumret för din huvudman.

Vi kan bara hantera frågor som gäller om din huvudman har ersättning från Försäkringskassan. Kontakta Pensionsmyndigheten för underlag om utbetald ålderspension eller bostadstillägg för ålderspensionärer.

Bra att veta för dig som är god man eller förvaltare