Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Nya öppet­tider i telefonin


Öppettiderna i telefonin och utbudet av service på olika språk dras ner successivt under hösten 2023. Detta till följd av de besparingar som Försäkringskassan genomför för att få en ekonomi i balans till slutet av 2024.

Försäkringskassan behöver begränsa telefontider och språkservice för att kunna prioritera handläggningen av ärenden och utbetalningar av ersättning.

De nya öppettiderna minskas successivt under hösten 2023. Öppettiderna kommer vara samma för myndighetsväxeln, kundtjänst för privatpersoner och kundtjänst för partners.

Begränsningen av service på olika språk innebär att vi från och med 1 september stänger den polska telefon­ingången och möjligheten att boka samtal på spanska. Vi kommer inte heller erbjuda kundtjänst på Face­book arabiska.

Vi fortsätter ta emot samtal på engelska och arabiska. Det kommer även vara möjligt att boka samtal på somaliska, tigrinja, turkiska, finska, samiska och meänkieli.

Information om förändringen kommer att finnas på respektive språksida på vår webbplats.

På Mina sidor kan man se när beslut har fattats i ett ärende, hur mycket pengar som betalas ut och när. På vår webbplats finns information om ersättningar, planerings­verktyg och tjänster.

Om du vill ringa kund­center så hittar du telefon­nummer och aktuella telefon­tider på kund­centers kontakt­sida.

Ring kundcenter

Information in other languages