Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Dags för elstöd – så vet du var pengarna hamnar


”Var är mitt elstöd?” är en fråga som många seniorer ställt till Försäkringskassan den senaste tiden. Ett beslut om elstöd har kommit på posten, men man ser inga pengar på sitt vanliga konto.

Förklaringen är enkel – den som får pension från Pensionsmyndigheten får pengarna till samma konto som pensionen – om det inte finns ett annat konto i Swedbanks kontoregister. Och det gör det för många.

– Det är kontot hos Swedbank vi använder i första hand. Dit kan man tidigare ha fått exempelvis sin lön, berättar Jan Bouveng på Försäkringskassan.

För den som varit pensionär ett tag kan detta konto ha fallit i glömska och man tror då att pengarna inte kommit alls.

– Om elstödet inte har dykt upp på kontot dit man får sin pension, kan det vara bra att kolla vilket konto man har anmält hos Swedbank innan man ringer oss, tipsar Jan Bouveng.

Försäkringskassan räknar med att elstödet till privatpersoner i hela Sverige har betalats ut senast den 9 juni till alla som har ett konto registrerat hos Swedbank, Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan.

Utbetalning av elstöd