Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Utredningsförslaget om förändringar i sjukförsäkringen påverkar inte våra beslut


Försäkringskassan har de senaste dagarna fått frågor om det har kommit nya regler inom sjukförsäkringen, med anledning av den utredning som presenterades tidigare i veckan. I den föreslogs lagändringar inom sjukförsäkringen.

Det handlar bara om ett lagförslag, inte en ny lagstiftning och det är viktigt att poängtera att det kommer att dröja tills en ny lag eventuellt träder i kraft. Förslagen i utredningen påverkar inte vår administration eller våra beslut inom sjukförsäkringen. Inga regler för sjukpenning har ändrats.

Regler som gäller:

Rehabiliteringskedjan

Utredningen förslag:

En utvärdering av förändringar i sjukförsäkringens regelverk under 2021 och 2022 (regeringen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.