Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

98 procent har redan fått sitt elstöd


Försäkringskassans utbetalningar av elstödet har gått snabbare än planerat. I dag, den 2 juni 2023, är redan drygt 98 procent av elstödet utbetalat – 6,8 av 6,9 miljarder kronor.

Nästan alla 4,7 miljoner hushåll som har rätt till stödet har nu pengarna på sina konton. Detta elstöd avser privatpersoner i hela Sverige för förbrukningen i november och december.

Utbetalningarna har gått så snabbt och smidigt tack vare att många har anmält sitt konto till Swedbank eller har konton registrerade hos Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten. Nu görs en sista koll om det kommit in nya kontonummer till Swedbanks kontoregister innan avier börjar att skickas ut.

För att minska risken för felaktiga utbetalningar till enskilda firmor får en mindre grupp vänta något längre på sina utbetalningar – här görs en manuell hantering för att begära in kompletterande uppgifter. Även utlandsboende utan svenskt bankkonto får sina pengar lite senare.