Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Inga återkrav av elstöd för enskilda näringsidkare


Du som är enskild näringsidkare och har fått elstöd som privatperson kommer inte att få återkrav från Försäkringskassan på grund av det, och du behöver inte göra något. Däremot kommer du inte att kunna ansöka om elstöd för företag hos Skatteverket.

Försäkringskassan har från början varit medveten om att elstöd har betalats ut till privatpersoner som har samma elmätare för hushållet och sin enskilda firma. Vårt fokus har hela tiden varit att hantera utbetalningarna så snabbt, smidigt och säkert som möjligt så att hushållen skulle få sina pengar i tid. Vi kommer i samarbete med Skatteverket se till att ingen får dubbel utbetalning.