Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Alla med konto har nu fått elstödspengarna


I dag, den sjunde mars 2023, är cirka 98 procent av det första elstödet till elområde 3 och 4 utbetalat – 17,3 av 17,5 miljarder kronor. Fler än 4,1 miljoner hushåll av de 4,2 miljoner som har rätt till stödet har nu pengarna på sina konton.

Utbetalningarna har gått snabbt och säkert som planerat. De utbetalningar som nu är klara – alltså 98 procent – har kunnat ske direkt till bankkonto tack vare att många har anmält sitt konto till Swedbank eller har konton registrerade hos Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten.

Nu återstår två procent av utbetalningarna, det motsvarar ungefär 80 000 hushåll.
En del av dessa avser sommarstugor som ägs av personer som inte är permanent bosatta i Sverige. Försäkringskassan har i dessa fall skickat brev för att få kontonummer till aktuell bank i utlandet.
För de som är bosatta i Sverige görs en sista koll om det kommit in nya kontonummer till Swedbanks kontoregister innan avier nu skickas ut. Även dödsbon kommer få sina utbetalningar den närmaste tiden – i första hand direkt till registrerade konton.