Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Försäkringskassan och Svenska kraftnät ska förbereda för utbetalning av elstöd


Försäkringskassan och Svenska kraftnät har fått i uppdrag av regeringen att förbereda för att kunna betala ut stöd till elkunder i Sverige.

Svenska kraftnät har efter ett regeringsuppdrag, tagit fram en uträkning för ekonomiskt stöd till elanvändare i elområde 3 och 4. Svenska kraftnät har själva inte kapacitet att administrera utbetalningen av stödet och av den anledningen har regeringen gett Försäkringskassan och Svenska kraftnät i uppdrag att förbereda för att kunna betala ut stödet. Nu pågår en utredning om hur utbetalningarna ska kunna ske snabbast möjligt.

Mer information om och beräkning av elstödet finns på Svenska kraftnäts webbplats. Informationen gällande stödet uppdateras kontinuerligt. Svenska kraftnät och Försäkringskassan har idag ingen annan information att ge än den som är publicerad på webbplatserna.

Stöd till elanvändare (svk.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.