Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.
Statistik om försäkrade Actions
Loading...

Statistik om försäkrade

Här hittar du statistik över alla registrerade försäkrade i Sverige.

Statistik

Den senaste statistiken om tandvård.

Antal registrerade försäkrade tidsserie, 1970-2015

Antal registrerade försäkrade efter län och åldersgrupp, 1999-2015

 

Vanliga frågor

I Sverige är en person försäkrad i det svenska socialförsäkringssystemet om han eller hon bor eller arbetar här. Det innebär att personen har rätt till olika typer av försäkringar eller bidrag. Bosättningsbaserade försäkringar och bidrag omfattar i regel alla som bor i Sverige under en längre tid än ett år.

Arbetsbaserade försäkringar och bidrag omfattar i regel alla som är anställda eller egna företagare i Sverige. Avsikten med arbetsbaserade försäkringar och bidrag är att de ska täcka någon form av inkomstbortfall. Alla försäkrade svenska och utländska medborgare som har fyllt 16 år och är bosatta i Sverige är registrerade hos Försäkringskassan.

Statistiken baseras på information från Försäkringskassans datalager STORE. Antalet registrerade Försäkrade visar det antal som var registrerade försäkrade den 31 december respektive år.

Om du har frågor om statistiken är du välkommen att kontakta statistikenheten.

statistikenheten@forsakringskassan.se