Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Skicka in uppgifter om assistenter

Du som är assistansanordnare eller egen arbetsgivare ansvarar för att Försäkringskassan har uppgifter om dina personliga assistenter. Uppgifterna behövs för att vi ska kunna betala ut assistansersättning.

Vi behöver ha fullständiga uppgifter om den assistansberättigades personliga assistenter för att kunna betala ut assistansersättning. Arbetsgivare och uppdragsgivare för personliga assistenter ska skicka in uppgifterna innan assistansen börjar utföras. Försäkringskassan ansvarar inte för att inhämta uppgifterna. 

 

Uppgifterna ska visa:

  • om assistenten är över 18 år
  • om assistenten är bosatt inom eller utanför EES-området
  • om assistenten är närstående till eller lever i hushållsgemenskap med den som får personlig assistans.

Hur skickar jag in uppgifterna?

Uppgifterna kan lämnas på blankett 3066 Anmälan från arbetsgivaren ‑ uppgifter om en personlig assistent. Vi kräver inte att uppgifterna lämnas på heder och samvete.

3066 Anmälan från arbetsgivare ‑ Uppgifter om en personlig assistent Pdf, 766 kB.

Uppgifterna skickas in till:

Försäkringskassans inläsningscentral
839 88 Östersund

Frågor och svar

  • Det beror på. Du behöver inte skicka in blanketten på nytt om du redan har fyllt i rätt uppgifter och skickat till oss. Däremot behöver du fylla i en ny blankett och skicka till oss om assistenten har börjat arbeta hos en ny brukare.

Senast uppdaterad