Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

”Jag skötte hela min sjukskrivning på Mina sidor”

När Kim bröt handleden i en cykelolycka en tidig vårdag var det början på några veckors sjukskrivning.

" Det var grus på cykelvägen, inte bra när man bromsar. Fyra veckor med gips, armen i mitella och rejält med smärtstillande var läkarens ordination."

Kim ringde sin arbetsgivare och berättade vad som hänt och att han skulle vara sjukskriven i två veckor.

"Först tänkte jag ringa till Försäkringskassan också för att sjukanmäla mig men chefen sa att jag inte skulle göra det. Om jag fortfarande var sjuk efter två veckor var det hennes ansvar att sjukanmäla mig till Försäkringskassan."

Arbetsgivaren sjukanmälde Kim efter två veckor

Efter två veckor hade Kim fortfarande armen i gips och åt smärtstillande medicin. Det fick bli ytterligare två veckors sjukskrivning. Han ringde sin chef och berättade att sjukskrivningen förlängts. Kort därefter fick han ett brev där det stod att hans arbetsgivare hade sjukanmält honom och att han nu kunde ansöka om sjukpenning på Mina sidor.

Enkelt att ansöka på Mina sidor

"Jag blev så glad när jag upptäckte att jag kunde ansöka om sjukpenning på webben. Jag loggade in med Mobilt BankID, det är ju så smidigt. Jag såg direkt att mitt läkarintyg hade skickats in av läkaren och att mitt jobb hade sjukanmält mig. Eftersom jag har småbarn och vabbar ibland så var min inkomst redan inlagd på Mina sidor.”

Efter tredje veckan med gips kände sig Kim bättre och kom överens med sin arbetsgivare om att börja arbeta en vecka tidigare.

"Jag kollade på webben om jag behövde göra något om jag skulle börja jobba tidigare än vad jag hade skrivit i min ansökan. Där stod det att jag skulle friskanmäla mig på Mina sidor så det gjorde jag."

Fick sms när pengarna var på väg

"Eftersom jag har räkningar att betala var jag var orolig över att pengarna inte skulle komma. Därför uppskattade jag att kunna följa mitt ärende på Mina sidor. Där kunde jag se min preliminära utbetalning och dagen innan fick jag också ett sms om att pengarna hade betalats ut. Toppen!"

”Kim började jobba igen tre veckor efter olyckan. De första två veckorna fick han sjuklön från sin arbetsgivare. De fem sista dagarna fick han sjukpenning från Försäkringskassan.”