Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.
Webbinnehållsvisning Actions
Loading...

Försäkringskassan medverkar på Stockholm Pride

24 juli 2017

Brittmari Seppä är verksamhetsutvecklare med fokus på mänskliga rättigheter och den statliga värdegrunden, vid Rättsavdelningen på Försäkringskassan. Brittmari är en av hjärnorna bakom Försäkringskassans medverkan på Stockholm Pride.

Du arbetar med mänskliga rättigheter och nu närmar sig Stockholm Pride med stormsteg – vad händer under Pride-veckan?

- För vår del drar de flesta aktiviteterna igång onsdagen den 2 augusti då Pride Park öppnar. Försäkringskassan kommer att ha en utställningsyta som bemannas av medarbetare från hela landet under parkens öppettider. Men Pride är mer än Pride Park. Det anordnas olika seminarium under hela veckan och de vill jag uppmana alla som har möjlighet att ta del av, det är kompetensutveckling. Redan den 1 augusti deltar vi i ett seminarium tillsammans med RFSL ”Fråga Försäkringskassan”. Det är en favorit i repris på temat olika vägar till föräldraskap.

Men Pride-paraden då, kommer Försäkringskassan att gå med i den även i år?

- Absolut, klockan 13.00 lördagen den 5 augusti bär det av! Det är en och annan förvånad min längs vägen att Försäkringskassan så tydligt visar att vi tar ställning mot all form av diskriminering, det är fantastiskt och faktiskt oslagbart! Personligen känner jag stolthet i att bära Försäkringskassans banderoll paradvägen. Har du möjlighet så kom och gör mig sällskap! Ingen föranmälan krävs. Kom i god tid till start och håll utkik efter vår banderoll.

Är det något mer du vill säga?

- Ja, all information om Pride-Parks öppettider och schemat för alla seminarier finns på www.stockholmpride.org

Fråga Försäkringskassan om föräldraförsäkringen

Seminariet ”Fråga Försäkringskassan”, den 1 augusti kl. 14.00–14.45 


Tillbaka till nyhetsarkivet