Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

IT-incident vid Försäkringskassan

23 augusti 2019

Ett fel vid uppdatering av Försäkringskassans register har lett till att brev som gäller barnbidrag och underhållsstöd till personer med skyddad folkbokföring har skickats till fel adresser. Felet är åtgärdat. Namn och personnummer kan ha röjts, dock inga adresser.

Vid en uppdatering av Försäkringskassans register den 3 januari i år uppstod ett fel vid maskinell inläsning av adresser. Detta ledde till att brev inte skickades dit de skulle – en postbox för personer med skyddad folkbokföring – utan till andra adresser. Felet är nu åtgärdat.

– Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade och vi har jobbat intensivt för att nå alla berörda, säger Jenny Cederborg, verksamhetsområdeschef vid Försäkringskassan.

Felet har uppstått i den databas där underhållsstöd och barnbidrag administreras. Drygt 100 personer med skyddad folkbokföring är drabbade.

Hur vet jag om jag är drabbad?

Om du har skyddad folkbokföring och varit aktuell för barnbidrag eller underhållsstöd mellan januari och augusti 2019 kan du vara drabbad.

Om du inte varit aktuell för barnbidrag eller underhållsstöd är du inte drabbad och behöver inte kontakta oss.

Tillbaka till nyhetsarkivet