Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Webbinarium för assistansanordnare den 18 juni

Den 18 juni genomförde vi webbinarium för kommunala och privata assistansanordnare samt för personer som anställer assistenter själva med fokus på våra digitala tjänster som underlättar för dig som redovisar personlig assistans till Försäkringskassan.

För dig som redovisar personlig assistans till Försäkringskassan är det viktigt att säkerställa att underlaget är korrekt, det vill säga att alla delar finns med och att all information är korrekt ifylld. Vi rekommenderar dig att använda våra digitala tjänster. Det minskar mängden kompletteringar och möjliggör en snabbare handläggning. I webbinarierna ger vi även tips till dig som behöver hantera tidsredovisningen manuellt om vad du behöver tänka på för att allt ska gå smidigt.

Webbinarium för kommunala och privata assistansanordnare

46 minuter

Webbinariet riktar sig till dig som redovisar personlig assistans för en kommunal eller privat assistansanordnare. Här berättar vi mer om fördelarna med att använda våra digitala tjänster ELT och e-tjänster för arbetsgivare men också om de förändringar som kommer efter sommaren 2018.

Webbinarium för dig som anställer dina assistenter själv

1 timme och 6 minuter

För dig som anställer dina assistenter själv finns det en del saker du behöver känna till både när det gäller dig som arbetsgivare och när det gäller redovisningen till Försäkringskassan. I det här webbinariet går vi igenom

  • vad som är specifikt för dig som anställer dina assistenter själv
  • hur du använder Mina sidor och e-tjänster för arbetsgivare
  • hur du ska redovisa tider och kostnader till oss på Försäkringskassan
  • vad som ingår i de olika kostnadsslagen (assistansomkostnader, utbildningskostnader, arbetsmiljöinsatser och personalomkostnader samt administrationskostnader).