Keep in mind...
You are using an older version of your web browser. This means that you might not be able to use all of the functions of the website. We recommend that you update to a newer version.

Barnet bor hos båda föräldrarna

Växelvist boende innebär att barnet bor ungefär lika mycket hos båda sina föräldrar, till exempel varannan vecka. I vanliga fall behöver ingen förälder betala underhållsbidrag i den situationen. Men det kan finnas undantag, till exempel om den ena föräldern har en mycket högre inkomst än den andra.

Vem ska betala underhåll?

Om barnet bor ungefär lika mycket hos båda föräldrarna behöver ingen betala underhåll för barnet.

Om den ena föräldern har en mycket högre inkomst än den andre kan det vara rimligt att den föräldern betalar underhållsbidrag trots att barnet bor växelvis. Vill ni ha mer information om underhållsbidrag i den situationen kan du boka ett webbmöte med en handläggare.

Book time for web meeting (in Swedish)

 Hjälp oss göra vår webbplats bättre

Svara på enkäten och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Till enkäten öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor

Om ni har kommit överens om att den förälder som tjänar mer ska betala underhåll för barnet ska underhållsbidraget betalas direkt till barnet när hen fyllt 18 år. Barnet har rätt till underhållsbidrag till och med att hen fyller 21år om hen studerar på heltid på grundskolenivå, gymnasienivå eller motsvarande.

Nej, du kan inte längre ansöka om underhållsstöd vid växelvist boende.