Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.
Deltar du i Aurora 17? Actions
Loading...

Deltar du i Aurora 17?

Du som deltar som totalförsvarspliktig eller hemvärnsman under Aurora 17 får dagpenning från Försäkringskassan. Du behöver inte ansöka om pengarna, utan de kommer automatiskt. Försvarsmakten och Totalförsvarets rekryteringsmyndighet meddelar Försäkringskassan vilka dagar du deltagit, och sedan får du pengar för de dagar du varit med.

Vi behöver veta vad du har för inkomst

För att kunna räkna ut hur mycket pengar du ska få behöver Försäkringskassan veta vad du har för inkomst.

Om du har fått någon ersättning från Försäkringskassan förut är det möjligt att du redan har anmält inkomst till oss. I så fall behöver du se om den inkomsten fortfarande stämmer. För att göra det loggar du in på Mina sidor och går till Min profil. Är din inkomst oförändrad behöver du inte göra någonting.

Försäkringskassan behöver även veta vilket konto du vill att pengarna sätts in på. Om du inte redan har anmält ett konto kan du göra det på Mina sidor.

 

Om du inte har anmält inkomst till Försäkringskassan förut eller om du vill anmäla ändrad inkomst, behöver du fylla i en blankett.
Mejla till sgitotalforsvaret@forsakringskassan.se för att beställa blanketten Inkomst och arbetstid (5540). Det här behöver du skriva i mejlet:

  • Ditt namn och personnummer.
  • Om du är anställd, studerande, arbetslös, uppdragstagare eller egenföretagare. Om du är egenföretagare ska du skriva vilken bolagsform du har. Om du både är anställd och har eget företag skriver du det.

Om du inte använder mejl, eller om du har skyddade personuppgifter, kan du istället ringa till kundcenter på 0771-524 524 för att beställa blanketten. Det går tyvärr inte att beställa blanketten på webbplatsen.

Försäkringskassan behöver även veta vilket konto du vill att pengarna sätts in på. Om du inte redan har anmält ett konto kan du göra det på Mina sidor.