Keep in mind...
You are using an older version of your web browser. This means that you might not be able to use all of the functions of the website. We recommend that you update to a newer version.

Presstjänst

Är du journalist?

Ring vår pressjour, 010-116 98 88.

Pressekreterare
Anette Eriksson
Mejl: anette.eriksson@forsakringskassan.se

Pressekreterare
Gustav Berg
Mejl: gustav.berg@forsakringskassan.se

Pressekreterare
Jacob Lagercrantz  
Mejl: jacob.lagercrantz@forsakringskassan.se  

Pressekreterare
Jonatan Ohlin  
Mejl: jonatan.ohlin@forsakringskassan.se  

Försäkringskassan kan ge kommentarer till media om enskilda ärenden, om du som är journalist har fått ett skriftligt samtycke från den försäkrade. För att få ett samtycke ska den försäkrade och journalisten fylla i en tidsbegränsad samtyckesblankett.

Blankett för samtycke

När blanketten inkommit till Försäkringskassans presstjänst säkerställer vi samtycket med den person det gäller. Försäkringskassan kommenterar inte ärenden som är under utredning. Det betyder att vi inte ger kommentar om enskilda ärenden innan en ansökan inkommit, innan ett beslut fattats eller om ärendet ska omprövas.

Vi kan ge dig som är journalist en kommentar i skrift eller i en bandad intervju, beroende på våra talespersoners tillgänglighet.

 

Försäkringskassan är en av 28 statistikansvariga svenska myndigheter. Försäkringskassan är utsedd av regeringen att förvalta och utveckla officiell statistik för socialförsäkringen. Som journalist finner du relevant statistik, rapporter och publiceringsplan under statistik och analys.

Statistik och analys

Om du inte hittar den statistik du söker, kan du ta kontakt med Försäkringskassans statistikenhet. statistikenheten@forsakringskassan.se

 

Begäran om utlämning av offentlig handling hanteras av Försäkringskassans diarium. Skicka din begäran till huvudkontoret@forsakringskassan.se