Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Välj digital post

Om du skaffar en digital brevlåda kommer du få de flesta brev från Försäkringskassan till din digitala brevlåda. Genom att skaffa en digital brevlåda kan du även ta emot en del av de brev du får från andra myndigheter digitalt.

Skaffa en digital brevlåda

För att få din post digitalt behöver du en e-legitimation, t ex mobilt BankID och en digital brevlåda.

Här kan du skaffa en digital brevlåda:

Digimail (du får post från myndigheter, kommuner och företag)

e-Boks (du får post från myndigheter, kommuner och företag)

Kivra (du får post från myndigheter, kommuner och företag)

Min myndighetspost (du får post endast från myndigheter och kommuner)

Enklare och säkrare med digital post

Posten samlas på ett och samma ställe och du öppnar och läser den enkelt med hjälp av din e-legitimation, t ex mobilt BankID. Det är gratis och du kan läsa din post på datorn, på läsplattan och på mobilen – när som helst och var du än är. Den gemensamma plattformen som omfattar alla digitala brevlådor heter Mina meddelanden.

Säkerheten är högre än för vanlig e-post och papperspost. Vi skyddar all känslig information så att bara den som är behörig kan nå och läsa innehållet. Du behöver bara ange och ändra dina kontaktuppgifter på ett ställe och blir då nåbar för alla de myndigheter som är anslutna till tjänsten.

Vanliga frågor

Det beror på att vi måste göra tekniska anpassningar för varje brev. Men vi arbetar för att göra alla brev tillgängliga digitalt. Efter hand kommer fler och fler brev bli digitala, och färre att skickas med vanlig papperspost.

Du som har tackat ja till att få post digitalt på Mina sidor kommer fortsätta få digital post på Mina sidor, även om du ansluter dig till Mina meddelanden. Det som kan hända är att vissa brev skickas både till Mina sidor och till Mina meddelanden. Då kommer du få två aviseringar, en från Försäkringskassan och en från den digitala brevlåda du har valt att få din myndighetspost till.

Ja, nu har vi börjat skicka post digitalt även till dig som har skyddade personuppgifter om du har en säker digital e-postlåda.

Du som har en ställföreträdare kan inte få din post från Försäkringskassan digitalt.