Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

För dig som lever med skyddad identitet eller har barn med skyddad identitet

Om du eller ditt barn har skyddad identitet kan du tyvärr inte logga in på Mina sidor för att anmäla och ansöka om till exempel VAB, föräldrapenning eller sjukpenning. Men du kan använda vissa av de oinloggade tjänsterna, självbetjäning med telefon eller få hjälp av kundcenter.

Om du ska vabba

Du kan tyvärr inte använda någon av tjänsterna på webbplatsen eller i servicetelefonen om ditt barn har skyddad identitet.

Anmäl VAB genom att ringa till kundcenter på 0771-524 524. Då får du en blankett hemskickad som du kan ansöka på.

 

Anmäla

Du kan anmäla VAB här på webbplatsen utan att logga in.

Anmäl VAB

Det går också bra att anmäla i appen eller i servicetelefonen.

Ansöka

Tyvärr kan du inte ansöka på Mina sidor eller i appen. Vi skickar därför automatiskt hem en ansökningsblankett till dig efter att du har gjort anmälan.

 

Om du ska vara föräldraledig

Om du eller ditt barn har skyddad identitet kan du tyvärr inte planera eller ansöka på Mina sidor eftersom det kräver inloggning med personnummer. För att ansöka ringer du till kundcenter för att få blanketter, mer information och hjälp med ditt ärende.
 

Anmäla

Du kan anmäla föräldrapenning här på webbplatsen utan att logga in.

Anmäl föräldrapenning

Ansöka

Tyvärr kan du inte ansöka på Mina sidor. Ring till kundcenter på 0771-524 524 så får du en blankett hemskickad som du kan ansöka på.

 

Om du ska ta ut 10-dagar

Du kan tyvärr inte använda någon av tjänsterna på webbplatsen eller i servicetelefonen om ditt barn har skyddad identitet.

Anmäl 10-dagar genom att ringa till kundcenter på 0771-524 524. Då får du en blankett hemskickad som du kan ansöka på.

 

Anmäla

Du kan anmäla 10-dagar här på webbplatsen utan att logga in.

Anmäl 10-dagar

Det går också bra att anmäla i appen eller i servicetelefonen.

Ansöka

Tyvärr kan du inte ansöka på Mina sidor eller i appen. Ring till kundcenter på 0771-524 524 så får du en blankett hemskickad som du kan ansöka på.

 

Om du blir sjuk

Anmäla

Du som inte har en arbetsgivare som sjukanmäler dig kan använda den oinloggade tjänsten för sjukanmälan.

Gör en sjukanmälan

Ansöka

Tyvärr kan du inte ansöka på Mina sidor eller i appen. Ring till kundcenter på 0771-524 524 så får du en blankett hemskickad som du kan ansöka på.

Om du ska beställa EU-kort

Tyvärr kan du inte beställa ett EU-kort på webben eller i servicetelefonen till en person som har skyddad identitet. Det beror på att EU-kortet skickas från en utomstående leverantör och inte direkt från Försäkringskassan. Ring till kundcenter på 0771-524 524 så kan vi skicka ditt EU-kort på ett säkert sätt.