Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Topplacering i mätning om digitalisering

28 mars 2019

Försäkringskassan har utsetts till tredje bästa myndighet i landet på digitalisering. Det visar en studie som gjorts av tidningen Framtidens Karriär, där personer som jobbar i IT- och databranschen har fått rangordna myndigheters digitaliseringsarbete. – Vi satsar på modern teknik för säker leverans, säger IT-direktör Stefan Olowsson.

För tredje året i rad hamnar Försäkringskassan i topp fem-skiktet bland myndigheter som driver arbetet med digitalisering framåt. I årets enkätstudie medverkade 600 IT- och dataexperter, och det framgår att tre av fyra tillfrågade kan tänka sig att jobba på en statlig myndighet.

Stefan Olowsson är IT-direktör på Försäkringskassan. – Vi är i framkant därför att vi satsar på modern teknik för att kunna leverera säkra och effektiva IT-system till våra användare. Flera av våra medarbetare jobbar med det senaste inom teknik och innovation för att vi ska dra nytta av det i vår kärnverksamhet, säger han.

Största drivkraften är att göra skillnad

Förutom en statlig digitalisering i framkant, beskrivs att göra skillnad för samhället och medborgarna och att arbeta med samhällsviktiga funktioner som två av de största anledningarna till varför man vill ta ett jobb på en myndighet.

Bland annat nämns betydelsen att få vara med och bidra till utveckling av tjänster och verktyg som påverkar en stor målgrupp. Fokus på stabilitet och säkerhet är därför väldigt viktigt och något som behövs i stor utsträckning inom detta område.

– Det är både spännande och komplext att jobba med IT-säkerhet på Försäkringskassan. Det är viktigt att kunna garantera en grundnivå vad gäller säkerhet för våra användare, säger Arian Chalak, tidigare IT-trainee som nu jobbar som projektledare på myndigheten.

Framtidens Karriärs mätning

Mätningen gjordes av tidskriften Framtidens Karriär – IT & Data.
Slumpmässigt urval av IT/dataingenjörer och data- och systemvetare.
600 svar (statistisk felmarginal: 2,5–4 procentenheter).
Tidsperiod: 27 december 2018–2 januari 2019.
Källa: Framtidens Karriär (2019)

Läs mer:

Artikel i Framtidens Karriär om samhällsviktiga myndigheter (2019)

Artikel i Framtidens Karriär med Stefan Olowsson om de populäraste statliga arbetsgivarna (2017)

Tillbaka till nyhetsarkivet