Keep in mind...
You are using an older version of your web browser. This means that you might not be able to use all of the functions of the website. We recommend that you update to a newer version.

Hållbar socialförsäkring i kristid

Konferens arrangerad av Försäkringskassan, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Centralförbundet för socialt arbete (CSA) 25 maj 2021

Sverige skakas av den pågående pandemin som har fått stora effekter för både individer och samhälle. Många har behövt stöd av samhällets skyddsnät. Hur har myndigheterna klarat påfrestningarna? Vad kan vi lära för att göra systemen mer robusta? Vilka perspektiv på pandemin ger tidigare kriser?

Välkommen den 25 maj 2021 till konferensen Ett hållbart socialförsäkringssystem i kristid – hur robusta är systemen och hur har människor påverkats? för att ta del av intressanta presentationer och få möjlighet att diskutera.

Tid: tisdag 25 maj 2021 kl. 10–15.30

Några av de medverkande:

  • Sverker Sörlin – Historiska kriser
  • Per Molander – Kriser och ojämlikhet
  • Maria Stanfors – Jämställdhet före och efter pandemin
  • Gunnel Hensing – Covid-19 och sjukfrånvaro
  • Knut Røed – Norges hantering av pandemin

Dessutom medverkar socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg. Den direktsända dagen avslutas med panelsamtal om lärdomar och hur vi tar oss vidare efter krisen.

Syftet med konferensen är att sprida kunskap, stimulera till ny forskning och skapa erfarenhetsutbyte mellan akademi, praktik och policy. Vi välkomnar dig som är intresserad av konferensens frågor eller på något sätt arbetar med socialförsäkringssystemet inom exempelvis kommun, region, departement, myndighet eller som forskare.

Konferensen anordnas gemensamt av Försäkringskassan, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Centralförbundet för socialt arbete (CSA). Dagen ingår i en serie med årliga forskarseminarier kring socialförsäkringen.

På grund av pandemin är arrangemanget den här gången digitalt och tillgängligt för alla intresserade. Deltagandet är kostnadsfritt.

Sprid gärna informationen till kollegor du tror kan ha nytta av konferensen!

Anmäl dig här

Digitala konferensen ett hållbart socialförsäkringssystem i kristid

Program

Ett hållbart socialförsäkringssystem i kristid – 25 maj 2021

Kontakt

För frågor kring programmet vänligen kontakta:

Jenny Mann jenny.mann@forsakringskassan.se

Johan Sandberg johan.sandberg@forsakringskassan.se

Varmt välkommen!