Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

”Långt mer spännande än vad jag först kunnat tro”

Dan Öman jobbar som Systemutvecklare

Vad var det som gjorde att du valde Försäkringskassans traineeprogram?

Jag var på en presentation om Försäkringskassans traineeprogram och där väcktes min nyfikenhet. Sedan fick jag komma på intervju och efter det var jag övertygad om att jag ville jobba på Försäkringskassan, det lät långt mer spännande än vad jag först kunnat tro.

När du tittar tillbaka på din traineeperiod på Försäkringskassan, vad minns du som det bästa?  

Jag lärde känna många kollegor under tiden som trainee och just kontakterna jag knöt då känns som det mest värdefulla jag fick med mig.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?   

Jag jobbar i projekt och vi har scrum-möten varje dag där vi går igenom läget och ser över vad var och en ska göra och om det finns några hinder. Jag lär mig nya saker hela tiden och det är väldigt utvecklande, det är lagom tempo och det finns många nyfikna och duktiga individer.

Vad skulle du vilja säga till studenter som snart är färdiga med sin utbildning och ska ge sig ut i yrkeslivet?

Var nyfiken och våga ifrågasätta saker. Ta alla chanser att skaffa dig information om olika jobb och gå på intervjuer, det finns stor chans att du väljer ett jobb som du aldrig trodde skulle kännas intressant.