Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

”Det är viktigt att vara prestigelös”

Sara jobbar som områdeschef.

Vad innebär ditt jobb som områdeschef?

Sara

Jag jobbar inom avdelningen för funktionsnedsatta och för de med varaktig nedsatt arbetsförmåga. Det innebär att vi jobbar med att ge service till människor som lever med en funktionsnedsättning eller till deras anhöriga. Det kan vara saker som att se till att deras kontakter med exempelvis vården, Arbetsförmedlingen och kommunen fungerar.

Att ge de försäkrade en enklare vardag. I mitt jobb behöver jag också se till att de olika kontoren inom mitt verksamhetsområde jobbar mot samma mål för att kunna hålla de kundlöften som finns.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att tillsammans med mina medarbetare få möjligheten att göra vardagen enklare för de försäkrade. Och att vi gör det som ett team som hela tiden strävar efter förbättring. Men också variationen som jobbet innebär.

Vilka utmaningar har du som områdeschef?

En utmaning är hur vi i alla led ska fungera som ett område istället för att vara olika enheter.

Vilka egenskaper tycker du är viktigast för att trivas och lyckas i din roll?

Det är viktigt att vara prestigelös. Du behöver kunna kommunicera med andra människor på ett tydligt sätt. Och det är viktigt att ha roligt, att ha humor.


Relaterade länkar