Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Då: Trainee – nu: samordnare i spännande regeringsuppdrag

 – Jag tyckte det lät spännande när vi fick det här uppdraget! Att jobba med den första leveransen till DIGG var jätteroligt, säger Alexia Hernandez Palacios, IT-samordnare på Försäkringskassan.

Alexia Hernandez Palacios, IT-samordnare på Försäkringskassan.
 

Alexia började på Försäkringskassans traineeprogram under hösten 2017. Efter traineeprogrammet fick hon en tjänst som IT-samordnare på kontoret i Sundsvall, ett jobb hon stortrivs med. Leveransen till Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, var ett av hennes första uppdrag som anställd på Försäkringskassan. Hon uppskattade särskilt att få jobba nära kollegor med mycket erfarenhet. I uppdraget ansvarade Alexia för hårdvara och tillhörande tjänster i mobiltelefonilösningen.

 

Kul uppdrag från början till slut

– Det var lärorikt och ett kul uppdrag. Härligt att se engagemanget som alla visade, alla ställde upp och hjälpte varandra för att vi skulle hinna bli klara i tid.
Rollen som IT-samordnare passar Alexia perfekt och hon säger med eftertryck:
– Att jobba med helheten för att få till leveransen mot en kund är mer än bara hårdvara! Det passar verkligen mig för jag lockas av de mjuka frågorna inom IT.

Vad vill du säga till den som funderar på ett IT-jobb på en myndighet?

- Det pågår en spännande digitaliseringsresa inom offentlig sektor som många nyexaminerade IT-studenter inte vet om. Kolla på vad vi gör och jag är säker på att du kommer att hitta många intressanta och roliga uppdrag!

Relaterade länkar