Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Examensarbete, praktik och kombinera studier med arbete

På Försäkringskassan finns det möjlighet att göra examensarbete och praktik. Du kan också arbeta hos oss samtidigt som du studerar.

Kombinera studier med arbete

Vi söker efter dig som vill kombinera dina studier med arbete hos oss. Vi annonserar löpande på vår sida med lediga jobb.

Lediga jobb

Examensarbete inom it

Du som studerar på högskola eller universitet kan anmäla intresse för att göra ditt examensarbete hos oss. Arbetet skrivs på plats på något av våra it-kontor under höst- och vårtermin. Du behöver vara svensk medborgare och bli säkerhetsklassad. Skicka in din intresseanmälan i god tid då det tar cirka två månader att bli säkerhetsklassad. Urval sker löpande.

I din ansökan vill vi att du skriver

  • lite om dig själv och motiverar varför du vill skriva examensarbete hos oss
  • omfattningen på examensarbetet (antal poäng)
  • vilken period det gäller (vt/ht)
  • inom vilket ämne du vill göra ditt examensarbete.

Du kan välja på fem ämnen

  1. Hög tillgänglighet med nativescript eller annat appöverskridande språk, Karlskrona. Frågeställning: Kan vi nå upp till den högsta WCAG-standarden med nativescript?
  2. För- och nackdelar med myndighetsöverskridande designsystem, Karlskrona
  3. Kahoot-klon för myndighetsvärlden, Sundsvall. Uppdrag: Ta fram en intern tjänst som följer tillgänglighetsdirektivet för att kunna ha interaktiva utbildningsmoment
  4. Artificiell intelligens, Luleå
  5. Eget förslag: Sundsvall, Kalix, Luleå, Söderhamn, Stockholm, Trelleborg, Göteborg och Karlskrona

Vi ser helst att du är ute i god tid med din intresseanmälan. Möjligheten att skriva examensarbete hos oss beror på dina önskemål och vilka behov vi har.

Anmäl intresse för att göra examensarbete genom att mejla till intresseanmalanexamensarbeteit@forsakringskassan.se
Skriv Examensarbete i ämnesraden

Examensarbete inom andra områden

Du som studerar på högskola eller universitet kan ansöka om att få göra ditt examensarbete hos oss. För att ansöka är du välkommen att kontakta något av våra kontor med en beskrivning av ditt tänkta examensarbete. Försäkringskassans nationella växel når du på 0771‑524 524.

Praktik

Vill du göra din praktik hos oss? Då är du välkommen att kontakta det kontor du vill praktisera på med en beskrivning av din utbildning och varför du vill göra praktik hos oss. Försäkringskassans nationella växel når du på 0771‑524 524.

Arbetsmarknadsdagar och mässor

Att vara ute och träffa arbetssökande och studenter är viktigt för oss, och det gör vi bland annat på arbetsmarknadsmässor.

Varmt välkommen fram för att prata med oss!

Senast uppdaterad