Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Om it-traineeprogrammet

Information om vårt it‑traineeprogram – gemensam introduktion, praktisk erfarenhet i team, kortare praktik, utveckling och gemenskap, efter traineeprogrammet.

Om IT-traineeprogrammet

1 minut

Presentation av vårt it-traineeprogram.

Gemensam introduktion

Programmet håller på i sex månader. Vi inleder tillsammans med en introduktion en månad i Sundsvall. Syftet med introduktionen är att alla traineer ska få en övergripande förståelse av vårt uppdrag. Vi ger också exempel på olika möjligheter för kompetens‑ och karriärutveckling.

Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Du träffar kollegor från hela myndigheten och får insyn i olika delar av vår verksamhet. Det ger dig förståelse för Försäkringskassan i stort, men fokus ligger på it‑avdelningens uppdrag.

Du lär dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, kulturen vi eftersträvar och inte minst om utveckling och drift av Försäkringskassans it‑tjänster. Kontaktnätet växer och du får teoretisk och praktisk kunskap om it‑tjänsteutveckling och en bred bas att stå på i ditt fortsatta arbete på Försäkringskassan.

Vi betalar resor och boende för dig som har din traineeplats på en annan ort än Sundsvall.

Praktisk erfarenhet i team

Efter introduktionsmånaden börjar du i din tilltänkta enhet och fortsätter att utvecklas tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i enhetens uppdrag och arbetsuppgifter samtidigt som du lär känna kollegorna i teamet. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet.

Kortare praktikperioder

Under traineetiden kan det bli aktuellt med praktik på andra områden eller team som du ska arbeta tillsammans med. Kundbehov, handläggning, utveckling, drift, relationen med externa parter – hos oss sitter alla delar ihop och ju mer vi förstår av helheten desto bättre resultat kan vi åstadkomma tillsammans.
Praktik på flera ställen ger även möjlighet att prova sig fram, upptäcka fler av de roller som finns på it‑avdelningen samtidigt som du bygger utvidgar ditt kontaktnät.

Utveckling och gemenskap

Traineegruppen träffas löpande under programmets gång för kortare föreläsningar, kurser och studiebesök runt om i organisationen. Gemenskapen blir stark och ni lär och utvecklas tillsammans.

Vi jobbar med hälsa, träning och samarbetsfrågor för att utvecklas som grupp och må bra tillsammans.

Efter traineeprogrammet

Du är provanställd under traineeprogrammet. Mot slutet av programmet stämmer vi förutsättningar och intresse för tillsvidareanställning. Hos oss finns många möjligheter. Du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra till vår verksamhet.

Vårt it‑traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

Relaterade länkar

Senast uppdaterad