Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Systemutvecklare? Ta Sveriges viktigaste it-jobb

Vi har lediga it‑jobb och söker systemutvecklare, kravanalytiker och testutvecklare. Är du beredd att ta Sveriges viktigaste it‑jobb? Ansök idag!

Ansök nu

Per Sundström

– Vi automatiserar moment som är tidskrävande för utredarna. Verktygen vi tar fram gör att de kan undersöka stora mängder information och göra beräkningar på ett enkelt sätt. De kan då snabbare förhindra att någon blir återbetalningsskyldig för att pengar betalas ut felaktigt, säger Per Sundström som är systemutvecklare och jobbar med Business Intelligence.

Bli Pers kollega! Vi söker Systemutvecklare inom Java till Business Intelligence. Länk till annan webbplats.

Spontanansök

Hittar du inte rätt jobb eller ort bland våra lediga jobb? Hör av dig till oss och berätta vad du vill och kan så hör vi av oss.

Spontanansök Länk till annan webbplats.

Det här gör du som systemutvecklare, kravanalytiker och testutvecklare

 • Systemutvecklare: Som kodutvecklare skriver du kod för frontend och/eller backend och har möjlighet att röra dig från container och applikationsserver till användarupplevelse. I din vardag kommer du i nuläget främst jobba med HTML5, JavaScript, Vue.JS, Java, C++ för att ge några exempel.
 • Kravanalytiker: Som kravanalytiker hos oss är du länken mellan verksamheten och systemutvecklarna. I dina arbetsuppgifter ingår att identifiera och dokumentera bland annat aktörer, användningsfall, användargränssnitt, regler, begrepp, icke funktionella krav samt beroenden mot andra intressenter. Du skapar förståelse för kraven i teamet. Tillsammans och i nära samarbete med både product owner och scrum master ser du till att backloggen är uppdaterad och förberedd inför sprintplanering.
 • Testutvecklare: Som Testutvecklare skriver du testkod och driver frågor kring testnivåer, regelbundna körningar av testsviter, GUI‑tester, prestandatester etc. Du förväntas vara det agila teamets testautomationsexpert och driver testautomationsfrågor inom teamet och tvärgående mellan team tillsammans med andra testutvecklare. Ditt huvudsakliga kompetensområde är testutveckling med fokus på kvalitetssäkring.

Vi jobbar i agila team med fokus på eget ansvar och ett driv att ständigt förbättra verksamheten. Du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Hela Sveriges it‑avdelning

Möt Maria – systemutvecklare på Försäkringskassan

1 minut

Försäkringskassan har en av Sveriges största it‑avdelningar med över tolvhundra medarbetare. Kraven på drift och utveckling är höga. Verksamheten är samhällskritisk och varje dag hanterar vi utbetalningar på 1,3 miljarder kronor i form av bland annat föräldrapenning, sjukpenning och även pensioner. Vi utvecklar och hanterar driften av it‑system åt flera andra myndigheter.

Här finns vi våra kontor med it‑verksamhet

 • Sundsvall
 • Kalix
 • Luleå
 • Söderhamn
 • Stockholm
 • Göteborg
 • Karlskrona
 • Trelleborg.

Kompetensutveckling och förmåner

Som medarbetare på Försäkringskassan har du en trygg anställning, tid för friskvård, möjlighet att arbeta på distans och flera andra förmåner. Vi uppmuntrar aktivt att alla tar ansvar för och använder tid för kompetensutveckling. Medarbetare på IT har 80 timmar per år avsatta för kompetensutveckling.

Senast uppdaterad