Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Systemutvecklare inom Testutveckling i Karlskrona

Placeringsort
Karlskrona
Diarienummer
FK 2023/005557
Logga in och sök jobbet
Varje år fattar Försäkringskassan 24 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 250 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största it-avdelningar.

 

Testare, Testautomatisering, Quality assurance

Tillsammans med dig vill vi fortsätta växa och vi värdesätter dina erfarenheter i vår strävan att bli bättre. Vi jobbar med många spännande uppdrag där vi kontinuerligt utvecklar ny teknik och vårt arbetssätt. Som testutvecklare på Försäkringskassan förväntas du samarbeta, värna om kvalitét och ha en vilja av att utvecklas tillsammans med oss.

Vi jobbar i agila team med stort fokus på eget ansvar och vilja att ständigt förbättra vår verksamhet, där ditt engagemang och dina idéer är viktiga. Du som medarbetare är vår viktigaste tillgång. Vi uppmuntrar aktivt att alla tar ansvar för och använder tid till sin kompetensutveckling.

Vi erbjuder en modern arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas på både djup och bredd där vi lägger stort fokus på kompetensutveckling, fysiskt och psykiskt välmående samt leverans av värde.

Arbetsuppgifter

Som testutvecklare driver du frågor kring teststrategi och testnivåer samt skriver testkod för regelbundna körningar av testsviter, GUI-tester och prestandatester. Du förväntas vara det agila teamets testautomationsexpert och driver arbetet inom teamet med fokus på kvalitetssäkring  och tvärgående mellan team tillsammans med andra testutvecklare. Ditt huvudsakliga kompetensområde är testutveckling med fokus på kvalitetssäkring där du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:

 • har högskoleexamen eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • har specialistkompetens och sakkunskap (alt kunskap) inom Test/Testautomatisering
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
 • kommer med innovativa idéer och lösningar som främjar utvecklingkan förstå och analysera komplexa frågor
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma målhar god kommunikativ förmåga
 • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av kontraktstesting
 • arbetat med verktyg så som Cypress, Cucumber och Lucust
 • har erfarenheter av olika testnivåer och teststrategier
 • har erfarenheter av tillgänglighetstest (WCAG). 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

3 tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort/er: Karlskrona

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner

Chef: Ingrid Palm 010-112 22 13 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Ahmad Mohsen, 010-113 45 24 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackliga representanter för ST Carina Hugosson, Saco-S Magnus Eggers och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2023. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. I den här rekryteringen tar vi inte emot personligt brev. Du kommer i stället att få möjlighet att besvara urvalsfrågor. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.