Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Systemutvecklare inom tillämpad AI

Placeringsort
Ospecificerat
Diarienummer
FK 2023/002500
Logga in och sök jobbet
Varje år fattar Försäkringskassan 24 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 250 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största it-avdelningar.

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Brinner du för tillämpad AI? Du har du kommit rätt! Hos oss på LO Kognitiv Dataanalys är vi ledande i myndighetssfären på att skapa värde för vår verksamhet med hjälp av tillämpad AI. Vi har flertalet olika modeller i produktion i detta nu. Vi pratar inte bara om framtiden, vi skapar den!

AI, Artificiell Inteligence, Machine Learning, openshift, java, python, Data Synthetization

Vår enhet Kognitiv dataanalys fortsätter att växa och vi söker nu systemutvecklare. Som systemutvecklare kommer du att ingå i en innovativ och framgångsrik enhet som har uppdraget att leverera högkvalitativa tjänster inom Artificiell Intelligens (AI).

På Försäkringskassan ser vi AI som ett stort spektrum av olika tekniker såsom deep learning (neurala nätverk), bildanalys, urvalsanalys, text-språkanalys, nätverksanalys och många andra kognitiva tjänster. Vi ser potentialen i de möjligheter som AI har att erbjuda!

Just nu har vi flertalet projekt på gång som rör bl.a. storskalig text- och bildbehandling, datasyntetisering samt extrahering och sammanfattning av data.

Vi jobbar främst inom openshift där vi använder flera programmeringsspråk (java och python). För maskinlärningsmodellerna använder vi  t.ex. pytorch, tensorflow.

Vi söker dig som har god erfarenhet av maskininlärning och som är rätt person att vara med och föra enheten framåt. Tillsammans skapar vi värde för den svenska socialförsäkringen!   

Gedigen kunskap inom cloudplattformar är meriterande.

Letar du möjlighet att ligga i startgroparna för att uträtta något stort? Då har du kommit rätt! Sök till oss och bli en del av en ny framtid!

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:

  • har examen från högskola/universitet inom it-området eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • kan förstå och analysera komplexa frågor.

Det är meriterande om du:

  • har mycket god erfarenhet inom områden som bedöms relevanta
  • har verksamhetsnyttan i fokus i utvecklingsprocessen
  • erfarenhet av agil metodik
  • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat  
  • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
  • har god kommunikativ förmåga
  • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Tillsvidaretjänst heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort är i första hand Luleå men kan eventuellt justeras för rätt person.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner

Chef: Ann-Charlotte Hannedahl, tel 010-1128382  (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Mats Törngren, tel 010-113 4413 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackliga representanter är för ST Anna-Lena Bahadori Lundgren, Simo Dzeletovic, Saco-S Mohammed Abu-Torse, Amelie Johansson och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2/4. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. I den här rekryteringen tar vi inte emot personligt brev. Du kommer i stället att få möjlighet att besvara urvalsfrågor. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.