Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Små misstag kan ibland få stora konsekvenser


Vi vet att det är mycket att hålla reda på före och efter att du gör en ansökan till oss. Därför lyfter vi fram vad du behöver tänka på vår webb, i brev och i meddelanden. Alla uppgifter i din ansökan måste stämma, även under tiden som du får pengarna, för att du ska få det du har rätt till.

Stanna upp och gå igenom alla uppgifter innan du signerar din ansökan, speciellt om det var länge sedan du hade ett ärende hos oss. Om uppgifterna inte längre stämmer behöver du meddela oss. Det gäller om du till exempel har fått ny lön, nya intyg, flyttat, gått upp i arbetstid eller ska resa bort. Ändringar gör du enklast på Mina sidor eller med en blankett, beroende på vilken ersättning du får.

Ta reda vad som gäller för den ersättning som du får.

Ersättningar A–Ö

Ändra dina uppgifter

Med våra digitala tjänster på fk.se/etjanster eller blanketter som du hittar här:

Alla e-tjänster, guider och planeringsverktyg

Kontonummer, adress och telefonnummer kan du uppdatera när som helst i ”Min Profil” på Mina sidor eller i Försäkringskassans app. Här kan du även prenumerera på aviseringar, så att du får veta när något händer i ditt ärende.

När vi fattar beslut i ditt ärende skickar vi ett brev med mer information. Om du har en digital brevlåda får du brevet samma dag – i mobilen, datorn eller läsplattan.

Skaffa en digital brevlåda

För att göra det lite enklare för dig finns beräkningsverktyg och guider på vår webbplats. Ställ gärna frågor om våra ersättningar på ett servicekontor eller i sociala medier. Du kan också få personligt stöd av en handläggare på flera språk — via telefon, chatt eller i ett bokat möte.

Om du blir osäker när du fyller i din ansökan eller ska ändra dina uppgifter så är du alltid välkommen att kontakta oss. Då hjälper vi dig så att det blir rätt.

Granska alltid dina uppgifter när du ansöker om ersättning

21 sekunder

Små fel kan få stora konsekvenser. Granska alltid dina uppgifter när du ansöker om ersättning från Försäkringskassan.

Ibland blir det fel i vardagsstressen – vi har alla varit där. Glömt att hämta barn i förskolan för att hunden måste till veterinären eller missat att adressändra mitt i flyttkaoset. Då är det inte så självklart att man tänker på Försäkringskassan, eller vilka uppgifter man har lämnat i en tidigare ansökan. Men tyvärr kan även små fel få stora konsekvenser.