Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Många beställer EU-kort nu


Många beställer EU-kort från oss nu, beställ därför ditt EU-kort i god tid innan avresa. Leveranstiden är upp till 10 arbetsdagar. Försäkringskassan kan inte påskynda leveransen av EU-kortet. Beställ inte EU-kortet mer än en gång.

Vad händer om jag inte hinner få mitt EU-kort?​

Om du inte hinner få ditt kort innan du reser och skulle bli akut sjuk när du är utomlands kan du eller din vårdgivare ringa oss på telefonnummer 0771‑524 524 för att få ett provisoriskt intyg. Du eller din vårdgivare måste uppge ditt svenska personnummer. Försäkringskassan kan inte utfärda ett provisoriskt intyg på förhand.

Beställ EU-kort