Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Utökade funktioner i Försäkringskassans app


– Appen har fram tills nu främst använts av föräldrar för att ansöka om vab, men även av personer med sjuk- och aktivitetsersättning för att visa upp sitt förmånsintyg i kollektivtrafiken. Nu kan användaren se alla sina pågående och historiska ärenden i appen, inte bara ersättning för vab, säger Tony Saukko, produktchef på Försäkringskassans IT-avdelning.

Se dina utbetalningar i appen

Förutom att kunna följa sina ärenden är det möjligt för användarna att se sina utbetalningar via appen. Snabbt och enkelt kan den som sökt en ersättning se i appen hur stor ersättningen blir, efter att en handläggare har tagit ett beslut.

– När Försäkringskassan tog fram appen genomfördes många intervjuer och tester med olika målgrupperna för att ta reda på vad användarna vill ha och hur de vill att appen ska fungera, berättar Tony Saukko.

En efterfrågad funktion är att kunna se hur man själv och den andra föräldern vabbat. Detta kommer snart också att vara möjligt. Under hösten lanseras notifieringar i appen.

– Så fort det har hänt något i ditt ärende kommer du att få en notis i din app. Det innebär att du får en avisering på ett snabbare och säkrare sätt än tidigare. Sms och mail är ingen säker kanal, men appen är det eftersom du måste logga in på den. Det är en funktion som jag tror användarna kommer att ha stor nytta av, säger Tony Saukko.

Försäkringskassans app