Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Försäkringskassan gör utbetalningar till regioner


Försäkringskassan har i uppdrag att betala ut pengar till regionerna enligt en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner. I september betalar Försäkringskassan ut sammanlagt 15 192 000 kronor.

För att stimulera hälso- och sjukvården till att aktivt bidra till och att utveckla sjukskrivningsprocessen har regeringen avsatt särskilda medel inom överenskommelsen ”En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess”.

Pengarna som betalas ut nu i september ges för antal unika kontakter som regionerna tagit med patienternas arbetsgivare eller med Arbetsförmedlingen i samband med behandlingar som utförts, inom överenskommelsens villkor 3.

Här hittar du mer information om överenskommelsen:

Överenskommelser om sjukskrivning och rehabilitering (skr.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.