Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Försäkringskassan gör utbetalningar till regioner


Försäkringskassan har i uppdrag att betala ut pengar till regionerna, enligt en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner. Under mars betalar därför Försäkringskassan ut sammanlagt 240 000 000 kronor enligt villkor 1 och 2 i överenskommelsen.

Överenskommelsen ska utveckla sjukskrivningsprocessen och heter ”En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess”. Överenskommelsen ska stimulera hälso- och sjukvården till att aktivt bidra till och att utveckla sjukskrivningsprocessen.

Pengarna ges för regionernas arbete med ledning och styrning i försäkringsmedicin samt för deras planering av kompetensutveckling, samordning och stöd för funktion för koordinering.

Överenskommelsen: En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2020 (regeringen.se, Pdf) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.